Świetny byłby projekt, który by zakładał przeanalizowanie, każdej części Krakowa pod względem siatki komunikacyjnej, oraz poprawienie/zdrowe zoptymalizowanie jej w miejscach w których coś nie działa. A doskonale wiemy, że jest kilkanaście takich miejsc, gdzie ten stan rzeczy należałoby poprawić ;(Kaszmir pisze: 01 gru 2025, 10:34 Projekt dotyczy km w Nowej Hucie, stąd taki wybór linii. Może przydałby się podobny na cały Kraków, który uwzględniałby właśnie "11", "19", "49", "147", "199" itd.
Krakowska polityka
- Aułrora
- Specjalista
- Polubił: 21 razy
- Otrzymał polubienie: 10 razy
Re: Krakowska polityka
"Festina lente 106 ad Łagiewniki" ~ Dawid (czyli ja
)
-
kucyk
- Ekspert
- Polubił: 1 raz
- Otrzymał polubienie: 10 razy
Jak przeczytałem ten Linkacz to wnioskuję, że chodzi w nim o KM w całym Krakowie a nie tylko w Hucie:Kaszmir pisze: 01 gru 2025, 10:34 Projekt dotyczy km w Nowej Hucie, stąd taki wybór linii. Może przydałby się podobny na cały Kraków, który uwzględniałby właśnie "11", "19", "49", "147", "199" itd.
Radni rozpatrzą też projekt rezolucji dotyczący usprawnienia komunikacji miejskiej i przywrócenia zawieszonych linii tramwajowych i autobusowych, w tym numerów 16, 44/75 i 189.
- Kaszmir
- Administrator
- Polubił: 28 razy
- Otrzymał polubienie: 49 razy
- Kontakt:
Projekt rezolucji dotyczy Nowej Huty, a jego autorami jest kilkoro Radnych. Natomiast artykuł w linku był pisany przez zewnętrzną osobę, niezwiązaną z Radnymi, która po prostu przygotowała trochę zbyt ogólnikowy opis.kucyk pisze: 01 gru 2025, 18:34Jak przeczytałem ten Linkacz to wnioskuję, że chodzi w nim o KM w całym Krakowie a nie tylko w Hucie: